Meervalvissen in Mequinenza aan de Ebro

Op het punt waar de rivieren de Cinca en de Segre in de grote rivier de Ebro uitmonden ligt het dorp Mequinenza. De Ebro is de visrijkste rivier van Europa met miljoenen karpers, barbelen, ruisvoorns, blackbass en snoekbaarzen. Zonder de meerval zou Mequinenza nooit de bekendheid gekregen hebben die het nu heeft.   
Begin jaren 70 werd deze sportvis uitgezet in het grote stuwmeer van Riba-Roja-Mequinenza. Dankzij de uitzonderlijk gunstige biotoop - warm water met een reusachtig voedselaanbod, diepe en ondiepe stukken en tal van obstakels in de vorm van ondergelopen bomen en struiken - kon deze roofvis uitgroeien tot enorme afmetingen.
Uit heel Europa komen sportvissers naar dit plaatsje in de hoop die “once in a lifetime” supervis van rond de 2oo pond te kunnen landen. Wij kunnen die droom waarmaken omdat wij samenwerken  met de Duitse organisatie “Bavarian Guiding Service” die een eigen viskamp heeft aan de oever van de Ebro. Zij beschikken ook over luxueuze appartementen en 3 fraai gelegen huizen met eigen steiger aan het "Mar de Aragon" (het meer van Caspe). 
Nadere informatie?
Verkrijgbaar in PDF formaat via een klik op "meer weten?".
Voor specifieke informatie over de beschikbare accommodaties klik op "accommodaties".