Vlagzalm, bruine forel en arctische zalmforel in Ljungdalen

Ljungdalen ligt in het noordwesten van de Midden Zweedse provincie Härjedalen en is een uitgelezen omgeving voor vissers die het op echte wilde vis hebben gemunt.
De grootste attractie in Ljungdalen en omgeving is de visserij op vlagzalm. Exemplaren van meer dan vijftig centimeter zijn hier geen uitzondering. Een groot aantal beken en riviertjes komt in de buurt van Ljungdalen samen en vormt zo de rivier Ljungan. De vispopulatie van de Ljungan bestaat voornamelijk uit bruine forel en vlagzalm. In de diepere stukken van de rivier leeft ook de arctische zalmforel. Deze vissoort komt ook veelvuldig voor in de koude en hooggelegen bergmeertjes en laat zich zowel aan de vliegenhengel als de spinhengel vangen.
Accommodatie
In Ljungdalen en omgeving wordt een groot aantal comfortabele particuliere vakantiehuizen met douche en toilet verhuurd. Sommigen beschikken over een sauna. In het dorp Ljungdalen zijn verschillende winkels en eetgelegenheden te vinden. Bij het VVV kantoor kunt u alle benodigde visvergunningen kopen en via hen kunnen wij ook een plaatselijke visgids regelen. Het visseizoen van deze bestemming loopt van 1 juni tot 1 september.  
 
Nadere informatie?
Verkrijgbaar in PDF formaat via een klik op "meer weten?"