Denemarken

Denemarken is een populaire bestemming voor de zeevisserij. Denemarken mag dan een klein land zijn, maar op het gebied van sportvisserij biedt het enorm veel verschillende mogelijkheden.  De Deense eilanden Funen, Langeland en Lolland, waar wij vaste bestemmingen hebben, liggen op een dagje rijden vanuit Nederland. De zeevisvangsten bestaan vooral uit gul, platvis en zeeforel.

 

Funen
De Kleine Belt aan de westkant van het eiland staat bekend om de goede vangsten van gul en grote platvis. Het grote voordeel van dit water is dat onder bijna alle weersomstandigheden gevist kan worden. Het plaatsje Middelfart aan de Kleine Belt is het centrum van de sportvisserij en een ideaal uitgangspunt voor vistrips. Ook de kantvisserij op o.a. zeeforel is hier populair.

 

Langeland
Langeland met zijn + 140 km lange kustlijn is inmiddels bij veel sportvissers een goede bekende.  De diepe Langeland Belt aan de oostkust van het eiland levert vaak goede vangsten op van gul en 

platvis. Op Langeland vindt u tevens een aantal topstekken voor de zeeforel. 

 

Lolland

Het eiland Lolland is ten onrechte minder bekend als sportvisbestemming. Vanuit de westkant van het eiland kan worden gevist in de Langeland Belt, bekend om de goede vangsten van gul en grote platvis. Het plaatsje Langø is een ideaal uitgangspunt voor vistrips. Ook de kantvisserij op o.a. zeeforel kan hier worden beoefend.

 

Vakantiehuizen Novasol en MOB
Denemarken is het land bij uitstek voor het huren van een vakantiewoning. De organisatie Novasol verhuurt vakantie- woningen o.a. op Langeland. Via de organisatie MOB verhuren wij particuliere vakantiehuizen op Funen en Langeland.  

 

Extra service voor onze klanten

Bij ons kunt u de landelijke Deense visvergunningen kopen! 

Let op! Alleen in combinatie met een reservering van een verblijf.