Zeevissen in Ierland

 
 
Sneem aan de Zuidwestkust  
In het uiterste zuidwesten aan de Kenmare Bay, ligt het dorpje Sneem. Door de gunstige ligging van de baai is het mogelijk om onder vrijwel alle weersomstandigheden te vissen. De Kenmare Bay is vooral bekend om de vele specimens die hier jaarlijks worden gevangen. U verblijft in het guesthouse "Stone House" van de Nederlander Rene de Jong. Midden in het dorpje Sneem.
 
Courtmacsherry aan de Zuidkust 
Courtmacsherry is een klein vissersdorp onder de rook van Cork met  uitstekende pubs en restaurants. Het heldere water van de Atlantische Oceaan wordt opgewarmd  door de warme golfstroom waardoor de diversiteit aan vis enorm is.
Het Courtmacsherry Sea Angling Centrebeschikt over 2 boten. De "Lady Patricia" en de "Lady Louise".  Beide schepen zijn 12 meter lang en voorzien van 375 pk Cat motoren.
U verblijft in het Woodpoint GuestHouse van Mark and Patricia Gannon, een gerestaureerd farmhouse uit de 18e eeuw, gelegen vlak buiten Courtmacsherry.
Cahersiveen aan de Zuidwestkust
Het typisch Ierse stadje Cahersiveen in County Kerry ligt in de uiterste zuidwesthoek van Ierland. Door de beschutte ligging aan een baai en in de luwte van een aantal eilanden, waaronder het bekende Valentia Island, kan onze schipper Hugh Maguire het hele visseizoen aan boord van z’n 38 voets Aquastar ”Anchorsiveen” zonder problemen naar de zeer productieve visgronden uitvaren. U verblijft in het In het guesthouse San Antoine in het centrum van Cahersiveen.  
 
Crosshaven aan de Zuidkust 
Op 15 minuten rijden van de luchthaven van Cork ligt het plaatsje Crosshaven, een waar zeevisparadijs. De vismogelijkheden langs de afwisselende kust zijn uitzonderlijk goed, zowel voor de wrak-, rif- als de bodemvisserij.De supersnelle 43 voets Aquastar is met een snelheid van 25 knopen binnen een mum van tijd op de beste visgronden. In het vissershotel Whispering Pines tref je de Ierse gezelligheid, in combinatie met zeer goed eten.