Zeevissen in Sneem aan de zuidwestkust

In het uiterste zuidwesten van Ierland, aan de Kenmare Bay, ligt het dorpje Sneem. Door de gunstige ligging van de baai is het mogelijk om onder vrijwel alle weersomstandigheden te vissen.  Naast zeevissen is het ook mogelijk om vanuit Sneem in het beroemde Lough Currane in Waterville op zalm en zeeforel te vissen.
 
Zeevissen
’s Ochtends stap je op een van de boten van de bekende schippersfamilie O’Shea.  In overleg met de schipper wordt bepaald hoe en waar er gevist gaat worden. Wanneer er geankerd wordt op zandgrond, kun je rekenen op diverse soorten rog of vleet. Vissend op een rotsbodem staat garant voor mooie leng of conger. Een buitengewone ervaring is het ‘vastzitten’ aan een grote vleet. 
Zit je eenmaal vast aan zo’n ‘wandelende rots’, maak dan je borst maar nat, want je zit nog wel even. Behalve  zeehonden zwemt er nog veel meer interessants aan de oppervlakte. Zeker in de zomer kun je er van alles tegenkomen van dolfijnen tot walvissen. 
 
Accommodatie
Midden in het dorpje Sneem, op kruipafstand van een paar geweldige pubs, ligt het Stone House van de Nederlander Rene de Jong. De kamers van het guesthouse zijn eenvoudig, maar wel allemaal voorzien van eigen douche en toilet. De maaltijden zijn  overvloedig én heerlijk.  
 
Nadere informatie?
Verkrijgbaar in PDF formaat via een klik op "meer weten?"